Skip to content

Activiteiten

Masterclasses, open repetities, workshops, lecture concerts… Vergeet u niet in te schrijven!

 

Kortnieuws

Extra, Extra! Nieuws, speelkansen, uitnodigingen, vacatures, subsidies, wedstrijden…

 

Projectweek

Van-alles-te-beleven van 13 t.e.m 17 november en van 18 t.e.m. 22 maart.

 

Telefoonboek

Problemen met je lessenrooster, lokalen, technische vragen of mayonaise die niet bindt?

 

Masters' First Fest

Master-een-studenten die uitvliegen en een podium buiten de schoolmuren bezetten.

Mastersounds

Aanstormend talent: eindprojecten masters jazz, pop & muziekproductie, live in de Minard schouwburg en De Centrale.

NEXT UP

28 NOV 2023

Iets met Lou + Telex Jam

Dinsdag 28 november l 20u @ Club Telex, Gent

 

30 NOV 2023

Big Band Showcase

Donderdag 30 november l 20u @ Club Telex, Gent

 

4 DEC 2023

Masterclass Doug Weiss & Rudy Royston

Maandag 4 december l 14u tot 17u @ Club Telex, Gent

De bassist en drummer bij o.a Bill Frisell, Kurt Rosenwinkel, Al Foster, Dave Douglas, etc… komen op bezoek, en jij kan er bij zijn. Alle studenten jazz/pop/muziekproductie zijn welkom, schrijf je hieronder wel even in.

 

schrijf je in

Loading gif

11 DEC 2023

KASK & Conservatorium bigband celebrates 'The Duke'

Maandag 11 december l 20u @ Missy Sippy, Gent

De big band van het conservatorium speelt een ode aan Duke Ellington. Toegang is gratis, kom wel zeker op tijd als je een plaatsje wil. Laat ons hier ook weten dat je komt, en nodig je vrienden uit. Tot dan!

 

19 DEC 2023

SHOWCASE A SCHOOL CALLED TRIBE

Dinsdag 19 december l 20u @ De Koer, Meibloemstraat 86, 9000 Gent

A School Called Tribe (ASCT) is a musical movement with varying occupation. It invites musicians, rappers and producers to collaborate in a creative process to bring a live mix between Jazz & Hip Hop. Under professional coaching an interaction is created between rappers, producers and a live band.

 

KORTNIEUWS

puntjea

SCHRIJF JE IN VOOR DE B-JAZZ INTERNATIONAL CONTEST 2024
Muziekmozaïek, Leuven Jazz en De JazzOntspooring gaan samen op zoek naar jong jazztalent dat klaar is om op internationale podia potten te breken, in de voetsporen van het Elias D’hooge trio dat vorig jaar tot grote winnaar werd gekroond. Zijn jij en je bandleden niet ouder dan dertig jaar? Stel je dan vóór 17 december 2023 kandidaat via bjazzcontest.be.

SAVE THE DATE: NACHT VAN DE GENTSE MUZIEKSCENE
Op 22 januari ontmoeten meer dan 400 muzikanten, bookers, techniekers, programmatoren en andere mensen die actief zijn in de Gentse muziekscene, mekaar. Schrijf het alvast in je agenda, binnenkort kan je je hier inschrijven.

🤓 VOLG (GRATIS) MUZIEKCURSUSSEN VIA COURSERA 😎
De biologie achter muziek (wat we graag horen en waarom), een introductie tot klassieke muziek, een intro tot muziekproductie, songwriting of gitaar… Het is maar een greep uit het aanbod online cursussen die je kan volgen, vaak gratis. Klik hier voor info

🏍️💨 MOTORMUSIC WERFT AAN ♫
MotorMusic zkt een full-time audio-engineer om hun team te versterken in Mechelen. Info hier.

🤘 HUMO’S ROCK RALLY🤘
Noordkaap, Evil Superstars, Novastar, Goose, Whispering Sons, Meskerem Mees en straks jij? De inschrijvingen voor Humo’s Rock Rally zijn geopend, nog tot 20 november, 23u59. Info en registraties hier.

📣 LAAT JE HOREN! 📣
Heb jij ideeën over het leven op school, de opleidingen, roosters, faciliteiten, studentenvoorzieningen…? KASK & Conservatorium zkt. vertegenwoordigers voor de overkoepelende studentenraad over de opleidingen heen. Ga zeker eens luisteren op de plenaire infomomenten op 26/10 en 9/11, twee keer om 12u30 uur in seminarielokaal 1 (Bijloke Pauli gebouw).

🕺 DANSSCHOOL ZKT POPMUZIKANT 🕺
Dansschool DanceNJoy zoekt iemand die een uur popsongs wil brengen op 30/11, waar hun leden op koppeldansen. Hier hoe het er vorige keer aan toe ging, er is budget. Interesse? Mail naar info@dancenjoy.be.

🏆 BUCHAREST INTERNATIONAL JAZZ COMPETITION 2024 🏆
 Volgende zomer kan je deelnemen aan deze internationale jazzwedstrijd in Roemenië. Inschrijven moet je doen voor 1 maart 2024. Hier alle info. Veel succes, of zoals ze daar zeggen: noroc!

🎹 QUATRE MAINS ZKT PIANIST 🎹
Op 20 oktober zoekt Gents klaviercentrum Quatre Mains een pianist voor een kort concert van 20 a 40 minuutjes. Ze voorzien 150 euro budget en het zou om 19u doorgaan. Mag zowel jazz als pop zijn. Interesse? Contacteer eleonore@quatremainspianos.be.

 
 
📻 URGENTFM ONDER CONSTRUCTIE 📻
UrgentFM kan je podcasts maken, live sets spelen, radio maken, playlists programmeren, de studio induiken, workshops volgen en nog veel meer. Het is een soort speeltuin waar je vrij kan experimenteren, met hulp van de medewerkers. Hun nieuwe werking heet ONDER CONSTRUCTIE, ze nodigen je uit op 17 oktober om 19u30 op een open teammeeting. Daar overlopen ze de werking en praten ze over projecten die op stapel staan. Bovendien kan je op 23 oktober om 19u aansluiten bij de redactievergadering, daar gaat het onder andere over de live audioreeks die ze zullen maken in het Wintercircus.
 
SHOW US THE MONEY!
De Belgian American Educational Foundation (B.A.E.F.) kent elk jaar een aantal studiebeurzen van $60.000 toe aan getalenteerde muzikanten zodat ze hun studies (bachelor, master, bijkomende master) kunnen voortzetten in instellingen in de Verenigde Staten. De deadline voor het indienen van aanvragen bij BAEF voor het jaar 2024-2025 is 31 oktober 2023. Voor meer informatie kan je hier terecht, of op www.baef.be. Interesse? Bespreek het zeker met je hoofddocent!
 

INTERNATIONAL SONGWRITERS CAMP HAARLEM
Het Conservatorium van Haarlem organiseert een International Writers Camp, van 6 tot en met 9 november (aankomen de 5de, vertrekken de 10de). Vier van onze studenten (2 studenten pop en 2 studenten muziekproductie), kunnen er heen om een dag workshops en masterclasses te volgen, en daarna opgedeeld in teams aan een track te werken, en feedback te krijgen. De deelnameprijs bedraagt maar 50 euro, hotel en ontbijt inbegrepen. Interesse? Mail snel een korte motivatie naar ilja.vanbraeckel@hogent.be.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWE LICHTING VAN STUDIO BRUSSEL
De nieuwe lichting is elk jaar doorspekt met talent uit ons nest. Schrijf je hier in en stuur je beste song in voor woensdag 18 oktober.

MATCHMAKING EN CONCERT GAME MUSIC OP
WSA FILM MUSIC DAYS
Van 19 tot en met 21 oktober vinden de WSA Film Music Days plaats op het Film Fest Gent, met op donderdag 19 oktober een uniek programma voor studenten film en filmmuziek. Denk: matchmaking tussen muziek- en filmstudenten: filmstudenten die nog op zoek zijn naar een componist voor hun project ontmoeten studenten muziek. Daarnaast zijn er e tal van interessante talks en panels, en een concert PRESS PLAY: Music in Games. Zin om deel te nemen? Schrijf je hier in. De vakgroep betaalt je dagpas.
 

STUDENTENKORTINGEN
Als student kan je genieten van flinke broodjes Gentse cultuur aan fijne prijsjes. Via Cultour bijvoorbeeld, kan je naast muziek ook tickets boeken voor dans, theater, cinema en opera in de grote huizen, voor een paar eurofranken per ticket. Bij HA Concerts bemachtig je een studententicket voor acht euro, bij Muziekcentrum de Bijloke voor negen. Check zeker regelmatig hun programmatie en pluk wat je dragen kan.

 
Unconventional juke joint featuring best kept newfound talent, home to music aficionados alike.