Skip to content

Activiteiten

Masterclasses, open repetities, workshops, lecture concerts… Vergeet u niet in te schrijven!

 

Kortnieuws

Extra, Extra! Nieuws, speelkansen, uitnodigingen, vacatures, subsidies, wedstrijden…

 

Projectweek

Van-alles-te-beleven van 13 t.e.m 17 november en van 18 t.e.m. 22 maart.

 

Telefoonboek

Problemen met je lessenrooster, lokalen, technische vragen of mayonaise die niet bindt?

 

Masters' First Fest

Master-een-studenten die uitvliegen en een podium buiten de schoolmuren bezetten.

Mastersounds

Aanstormend talent: eindprojecten masters jazz, pop & muziekproductie, live in de Minard schouwburg en De Centrale.

NEXT UP

26 MAART 2024

Strings & Things

Dinsdag 26 maart 2024 l 14u @ Club Telex

In twee optredens zullen Kamiel en Lander nog maar eens bewijzen waarom snaarinstrumenten (objectief gezien) de beste instrumenten zijn. Ze kunnen brengen elk een korte set van ca. 20 minuten met eigen arrangementen/composities bestaande uit enkel snaarinstumenten.
 
14u: Lander Lampaert
Muziek voor zij die hun tranen verschuilen achter een cowboyhoed. Een exploratie van gitaarstemmingen en americana. Yeehaw 🥲
 
14:45u: Kamiel Bossuyt
Kamiel brengt samen met een akoestisch ensemble 3 herwerkingen van drie Bowie classics. Hij wordt bijgestaan door Cedric Haeck (contrabas), Sam Alekseeva (viool) en Djalt Baculalay (akoestische gitaar). Intiem en sfeervol!
 

26 MAART 2024

ÔASTÀTÁN + Mix'D Pop/Jazzjam

Dinsdag 26 maart 2024 l 20u @ Club Telex

ÔASTÀTÁN? Yup, da wast! Wij klingelen op onze instrumenten, terwijl jullie klinken op onze klanken. Maak plaats voor een avond vol standards in een leuk jasje en jam daarna gerust mee! Wij; Nel Hadermann, zang – Kasper snellebrand, bas – Suus de Maeyer, drums – Lomme de pauw op piano, verwelkomen jullie om 20u in Club Telex, toegang is gratis. Zet je hier op aanwezig.
 

30 MAART 2024

Mark Turner Quartet + Bijlokejam

Zaterdag 30 maart 2024 l 20u @ Club Telex

“Voor mij is Mark Turner een van de belangrijkste muzikanten van de laatste twintig jaar. Hij lijkt geen moment te twijfelen aan wat hij doet.” Zeg dat Ravi Coltrane, die andere bekende saxofonist, het gezegd heeft. Turner speelde al samen met minstens 45 bands. Maar op het album ‘Return to the Stars’ met zijn eigen kwartet lijkt hij zichzelf te overtreffen. Wedden dat hij dat in ons Kraakhuis ook doet?
 
Na het concert draait de combo van Yannick Peeters de jam op gang in het Bijloke Cafe. Zin om daarna verder te jammen? Breng je instrument mee!
 

19 APRIL 2024

Masterclass Rotem Sivan

Vrijdag 19 april 2024 l doors 14u30 @ Club Telex l alle studenten welkom, schrijf je wel in. 

Zijn 65k volgers op Instagram en 135k volgers op YouTube liegen er niet om: Rotem Sivan speelt gitaar als geen ander. De New York Times noemde hem “meer dan een fantastische gitarist”, Downbeat Magazine noemde hem een “uitzonderlijk talent”.

Rotem studeerde zowel klassieke compositie als jazz aan de Tel Aviv Universiteit en aan de New School in New York City. Rotem toert de wereld rond, van het ene festival en club, naar het andere. Daarnaast is hij een populaire didacticus, en post hij educatieve video’s op Youtube om jonge gitaristen te inspireren.  

Op 19 april komt hij naar Club Telex. Om 14u30 geeft hij een masterclass over zijn muziek, de band en het leven als rondtourende muzikant, gitaartechnieken en -concepten, met ruimte voor vragen. Alle studenten zijn welkom, schrijf je hieronder wel even in. 

Bovendien kan je naar een concert komen ‘s avonds, scroll verder voor details. 

De inschrijvingen zijn afgesloten.

19 APRIL 2024

Concert Rotem Sivan Trio

Vrijdag 19 april 2024 l doors 20u, start 20u30@ Club Telex l iedereen welkom.  

Zijn 65k volgers op Instagram en 135k volgers op YouTube liegen er niet om: Rotem Sivan speelt gitaar als geen ander. De New York Times noemde hem “meer dan een fantastische gitarist”, Downbeat Magazine noemde hem een “uitzonderlijk talent”.

Rotem studeerde zowel klassieke compositie als jazz aan de Tel Aviv Universiteit en aan de New School in New York City. Rotem toert de wereld rond, van het ene festival en club, naar het andere. Samen met Hamish Smith (bas) en Miguel Russell (drums) maakt het Rotem Sivan Trio geniale muzikale ideeën toegankelijk op een elegante manier tijdens dit concert.

Laat ons hier weten dat je komt en nodig je vrienden uit. Als student aan het KASK & Conservatorium, kan je gratis naar het concert komen. 

KORTNIEUWS

puntjea
🌾NELE, FERRE EN BARTAS NODIGEN JE UIT VOOR FLOKFESTIVAL 🎶
Ze organiseren voor ‘Kunst in het Werkveld’ FLOKfestival – het gezelligste microfestival van de Vlaamse Ardennen, tussen de charme van de boerderij en de bruisende energie van 4 topgroepen uit de folk- en jazzscene. Info en tickets hier.
 
📽️ VRAAG JE ACCREDITATIE AAN VOOR HET COURTISANE FESTIVAL 📽️
Dat heeft niets met ontstekingsremmers te maken, des te meer met film en audiovisuele kunsten. Met je accreditatie krijg je toegang tot (bijna) alle films. Deadline is vrijdag 15 maart 2023, alle info hier.
 
🛣️ KOTROUTE ZKT ARTIESTEN EN KOTEN 🛣️
Op 2 mei wordt Gent hét walhalla van jong talent: die avond worden studentenkoten en -residenties tentoonstellingsruimtes-voor-één-nacht. De organisatie is nog op zoek naar bands en je kan je tot 11 februari inschrijven, vergoeding voorzien! Alle info hier.
 
🎭 ELIZABETHZAAL IN ANTWERPEN ZKT. THEATERTECHNICUS 🎭
Info hier. Ze noemen het een ‘Room with a Zoo’.  
 
🇳 9️⃣ N9 ZKT MEDEWERKER
LICHT- EN GELUIDSTECHNIEK, PRODUCTIE EN GEBOUWBEHEER  🔊
Muziekclub N9 in Eeklo heeft een vacature voor een deeltijds contract (20u/week). Interesse? Mail dan snel jouw cv en begeleidende motivatiebrief naar vacature@n9.be voor 22/01/24. Alle info hier
 
💪 MAAK VAN 2024 EEN (MENTAAL) GEZOND JAAR 💪
Als je ergens mee worstelt en op zoek bent naar nieuwe inzichten, je verhaal kwijt wil of het gevoel hebt dat je psychologische hulp kan gebruiken, van om het even welke aard, hoe groot of klein ook: blijf er zeker niet mee zitten. Vanuit de school kan je terecht bij STUVO, zij berusten op een breed netwerk van diverse psychologen die je met veel kunnen helpen. Je kan hier een afspraak maken voor een vrijblijvend en vertrouwelijk intakegesprek, STUVO zoekt dan samen met jou hulp op maat, ze kunnen ook financiële tussenkomst regelen. Mocht je dat als drempel ervaren, kan je ook altijd terecht bij Karen Van Petegem (karen.vanpetegem@hogent.be), die voor jou een afspraak kan regelen. En als je al een therapeut hebt, en je bent jonger dan 24, worden je sessies vanaf februari normaal gezien ook volledig terugbetaald.
 
🏠 INTERVIEW SHAIN SHAPIRO 🎶
“Voor Club Telex er kwam, was Gent een boerendorp en nu zijn alle repetitiekoten bezet” – dat zeggen ze waarschijnlijk op 27 januari in Trix (Antwerpen) want ze interviewen er Shain Shapiro. Hij begeleidt wereldwijd steden om muziek te integreren in hun stedelijke ontwikkelingsplannen. Door muziek te integreren in toerisme, economie, onderwijs, cultuur en het nachtleven worden steden levendiger, inclusiever en aantrekkelijker. Deelname is gratis, meer info vind je hier. Reserveer nu jouw plekje!
 

🔧 BAR BRICOLAGE ZKT MUZIKANTEN 🔧
Heb je zin om deel uit te maken van het programma van Bar Bricolage in 2024? Ben je muzikant, singer-songwriter, DJ… heb je een idee of project en nood aan ruimte om dat werkelijkheid te maken of op te voeren? Bar Bricolage biedt hun faciliteiten, publiek en promo aan. Meer info en inschrijven hier.

🎺 BIGBAND MASTER PROGRAMMA AAN HET CONSERVATORIUM VAN FRANKFURT 🎷
Tussen 15 januari en 1 maart kan je je inschrijven voor het Bigband Master programma aan de Frankfurt University of Music and Performing Arts. Ze bieden drie richtingen aan: spelen in een bigband, schrijven voor een bigband of dirigeren. Interesse? Lees er hier alles over, en volg hier de online info sessie op 7 februari.

✨ WONDERLAND ZKT WONDERBAND ✨
Bijloke Wonderland zoekt studenten die een project willen uitwerken, en vervolgens opvoeren op het festival, eind augustus. Waar mogelijk, word je gekoppeld aan de partners op de Bijlokesite, en er wordt een vergoeding voorzien, voor de artiesten & productiekosten. Interesse? Lees er hier meer over, en ga op 7 december om 11u naar de infosessie op de site.

SCHRIJF JE IN VOOR DE B-JAZZ INTERNATIONAL CONTEST 2024
Muziekmozaïek, Leuven Jazz en De JazzOntspooring gaan samen op zoek naar jong jazztalent dat klaar is om op internationale podia potten te breken, in de voetsporen van het Elias D’hooge trio dat vorig jaar tot grote winnaar werd gekroond. Zijn jij en je bandleden niet ouder dan dertig jaar? Stel je dan vóór 17 december 2023 kandidaat via bjazzcontest.be.

SAVE THE DATE: NACHT VAN DE GENTSE MUZIEKSCENE
Op 22 januari ontmoeten meer dan 400 muzikanten, bookers, techniekers, programmatoren en andere mensen die actief zijn in de Gentse muziekscene, mekaar. Schrijf het alvast in je agenda, binnenkort kan je je hier inschrijven.

🤓 VOLG (GRATIS) MUZIEKCURSUSSEN VIA COURSERA 😎
De biologie achter muziek (wat we graag horen en waarom), een introductie tot klassieke muziek, een intro tot muziekproductie, songwriting of gitaar… Het is maar een greep uit het aanbod online cursussen die je kan volgen, vaak gratis. Klik hier voor info.

 

🏍️💨 MOTORMUSIC WERFT AAN ♫
MotorMusic zkt een full-time audio-engineer om hun team te versterken in Mechelen. Info hier.

🤘 HUMO’S ROCK RALLY🤘
Noordkaap, Evil Superstars, Novastar, Goose, Whispering Sons, Meskerem Mees en straks jij? De inschrijvingen voor Humo’s Rock Rally zijn geopend, nog tot 20 november, 23u59. Info en registraties hier.

📣 LAAT JE HOREN! 📣
Heb jij ideeën over het leven op school, de opleidingen, roosters, faciliteiten, studentenvoorzieningen…? KASK & Conservatorium zkt. vertegenwoordigers voor de overkoepelende studentenraad over de opleidingen heen. Ga zeker eens luisteren op de plenaire infomomenten op 26/10 en 9/11, twee keer om 12u30 uur in seminarielokaal 1 (Bijloke Pauli gebouw).

🕺 DANSSCHOOL ZKT POPMUZIKANT 🕺
Dansschool DanceNJoy zoekt iemand die een uur popsongs wil brengen op 30/11, waar hun leden op koppeldansen. Hier hoe het er vorige keer aan toe ging, er is budget. Interesse? Mail naar info@dancenjoy.be.

🏆 BUCHAREST INTERNATIONAL JAZZ COMPETITION 2024 🏆
 Volgende zomer kan je deelnemen aan deze internationale jazzwedstrijd in Roemenië. Inschrijven moet je doen voor 1 maart 2024. Hier alle info. Veel succes, of zoals ze daar zeggen: noroc!

🎹 QUATRE MAINS ZKT PIANIST 🎹
Op 20 oktober zoekt Gents klaviercentrum Quatre Mains een pianist voor een kort concert van 20 a 40 minuutjes. Ze voorzien 150 euro budget en het zou om 19u doorgaan. Mag zowel jazz als pop zijn. Interesse? Contacteer eleonore@quatremainspianos.be.

📻 URGENTFM ONDER CONSTRUCTIE 📻
UrgentFM kan je podcasts maken, live sets spelen, radio maken, playlists programmeren, de studio induiken, workshops volgen en nog veel meer. Het is een soort speeltuin waar je vrij kan experimenteren, met hulp van de medewerkers. Hun nieuwe werking heet ONDER CONSTRUCTIE, ze nodigen je uit op 17 oktober om 19u30 op een open teammeeting. Daar overlopen ze de werking en praten ze over projecten die op stapel staan. Bovendien kan je op 23 oktober om 19u aansluiten bij de redactievergadering, daar gaat het onder andere over de live audioreeks die ze zullen maken in het Wintercircus.

 
SHOW US THE MONEY!
De Belgian American Educational Foundation (B.A.E.F.) kent elk jaar een aantal studiebeurzen van $60.000 toe aan getalenteerde muzikanten zodat ze hun studies (bachelor, master, bijkomende master) kunnen voortzetten in instellingen in de Verenigde Staten. De deadline voor het indienen van aanvragen bij BAEF voor het jaar 2024-2025 is 31 oktober 2023. Voor meer informatie kan je hier terecht, of op www.baef.be. Interesse? Bespreek het zeker met je hoofddocent!
 

INTERNATIONAL SONGWRITERS CAMP HAARLEM
Het Conservatorium van Haarlem organiseert een International Writers Camp, van 6 tot en met 9 november (aankomen de 5de, vertrekken de 10de). Vier van onze studenten (2 studenten pop en 2 studenten muziekproductie), kunnen er heen om een dag workshops en masterclasses te volgen, en daarna opgedeeld in teams aan een track te werken, en feedback te krijgen. De deelnameprijs bedraagt maar 50 euro, hotel en ontbijt inbegrepen. Interesse? Mail snel een korte motivatie naar ilja.vanbraeckel@hogent.be.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWE LICHTING VAN STUDIO BRUSSEL
De nieuwe lichting is elk jaar doorspekt met talent uit ons nest. Schrijf je hier in en stuur je beste song in voor woensdag 18 oktober.

MATCHMAKING EN CONCERT GAME MUSIC OP
WSA FILM MUSIC DAYS
Van 19 tot en met 21 oktober vinden de WSA Film Music Days plaats op het Film Fest Gent, met op donderdag 19 oktober een uniek programma voor studenten film en filmmuziek. Denk: matchmaking tussen muziek- en filmstudenten: filmstudenten die nog op zoek zijn naar een componist voor hun project ontmoeten studenten muziek. Daarnaast zijn er e tal van interessante talks en panels, en een concert PRESS PLAY: Music in Games. Zin om deel te nemen? Schrijf je hier in. De vakgroep betaalt je dagpas.
 

STUDENTENKORTINGEN
Als student kan je genieten van flinke broodjes Gentse cultuur aan fijne prijsjes. Via Cultour bijvoorbeeld, kan je naast muziek ook tickets boeken voor dans, theater, cinema en opera in de grote huizen, voor een paar eurofranken per ticket. Bij HA Concerts bemachtig je een studententicket voor acht euro, bij Muziekcentrum de Bijloke voor negen. Check zeker regelmatig hun programmatie en pluk wat je dragen kan.

 
Unconventional juke joint featuring best kept newfound talent, home to music aficionados alike.