Skip to content

MASTERS' FIRST FEST

27 mei tot 8 juni 2024

Als Master 1-student, zal je straks je eigen examenconcert regelen, buiten de schoolmuren, tussen 27 mei en 8 juni 2024. In de studiefiches (die je hier) kan terugvinden, staan deze afspraken:

Logistiek/organisatorisch:
• De student staat zelf in voor de organisatie, de publiciteit, de communicatie, het programmaboekje etc.
• locatie “extra muros’ in de Gentse regio
• duur: ca. 45 minuten
• minimum 2 performances per avond (samenwerking)
• student(en) Muziekproductie inschakelen voor het geluid (PA) wordt sterk aanbevolen
• deadline voor het doorgeven van de datum & de locatie: op 31 maart van het lopende academiejaar
• de datum van de performance wordt vastgelegd in overleg met de docent en de coördinator
• periode: tijdens de examenperiode, vóór de toonmomenten (evaluatie examenperiode) Instrument/Zang Jazz/Pop Ba1-2-3 & Ma2.

De student zorgt in samenspraak met de docent voor een repertoirelijst (programma) van de ingestudeerde standards/evergreens 

Inhoudelijk:
• Als verplicht onderdeel organiseert de student zelf een slotconcert in de loop van de 2de examenperiode (deadline periode bepaald door de coördinator) van het lopende academiejaar.
• Ter voorbereiding van de masterproef kan de student opteren voor eigenzinnige uitvoeringsmogelijkheden zoals een solo werk, een duet, eigen composities, eigen arrangementen voor middelgrote bezetting (4 blazers en ritmesectie) e.a. Deze opties zijn niet bindend maar worden wel gestimuleerd.
• geen repertoire uit de band-toonmomenten
• het repertoire is uit het hoofd gekend


Maar we gooien je niet in het diepe. Sinds dit jaar hebben we een overeenkomst met het Trefpunt en het Sint-Baafshuis (voor jazz-pianisten). Als je wil, kan je in hun zalen je master 1- examenconcert spelen, je hoeft dan al niet meer op zoek te gaan naar een locatie. De vakgroep betaalt de zaalhuur. Als je liever op een andere plaats speelt: dat mag natuurlijk ook.

Ook in de communicatie helpen we je: wij maken een online programma met ticketlink. De mensen die zich dit jaar gratis inschrijven voor jouw Masters’ First Concert, worden volgend jaar uitgenodigd voor je Mastersounds afstudeerconcert.

Maak hieronder je keuze of scroll verder. Als je jazz-pianist bent, krijg je nog een apart e-mailtje met info over het Sint-Baafshuis.

TREFPUNT

DATA: 27 mei, 28 mei, 30 mei, 31 mei, 3 juni, 5 juni, 6 juni en 7 juni hebben we de zaal ter beschikking. Spreek af met je jaargenoten en zorg dat je minimum 2 en maximum 3 concerten op een avond plant. Helemaal onderaan deze pagina zie je wanneer – en welke concerten er al op het programma staan.

TECHNIEK: Hier vind je meer info over de zaal en de beschikbare backline in het Trefpunt. Als je iets nodig hebt dat daar ontbreekt, moet je het zelf voorzien. Je kan contact opnemen met Xavier, Steven of Klaas om te bekijken of je spullen kan gebruiken uit de Paddenhoek of Bijloke Studio’s. Wij voorzien een jobstudent die mixt. Maar je kan ook je eigen live mixer meebrengen. En zoals hierboven bij de afspraken staat omschreven, wordt het sterk aanbevolen om een student muziekproductie in te schakelen. 

EN VERDER… Naast de zaal en de ticketlink, regel jij de rest: hoe laat kom je toe, wie sound checkt wanneer? Zet je stoelen uit of zet je die aan de kant? Hoe ziet je programmaboekje er uit, wat zijn je bindteksten, met welk nummer begin en eindig je, hoe ziet je setlist er uit…? We raden ook aan om een evenement te maken op Facebook maar dat hoef je nog niet te doen, daar nemen we nog contact voor op.

Vul onderstaand formulier in voor het Trefpunt.
De deadline daarvoor is 31 maart.

  ANDERE LOCATIE

  Natuurlijk mag je je examen ook elders spelen. Misschien heb je een zaal of café op het oog die meer geschikt is voor jouw project. In dat geval moet je wel alles zelf regelen. Ga er op voorhand ook zeker langs om de ruimte te zien en afspraken te maken, niets zo vervelend als een koffiemachine die melk opstoomt dwars door je solo. Om je op weg te helpen, stelden we een begeleidende brief op, die kan je hieronder downloaden.

  Ter inspiratie: hieronder vind je een lijst met potentiële speelplaatsen. Als er andere studenten eerder hun Masters’ First- examen daar speelden, staan ze er bij, Je kan hen contacteren om te vragen hoe dat ging.

  Shanti – Sint-Jacobsnieuwstraat 30, 9000 Gent (Sam Goekint)
  Café DamberdKorenmarkt 19, 9000 Gent (Arnaud Guichard, Hélène Deklerck,  Achilles De Raedt)
  CharlatanVlasmarkt 6, 9000 Gent (Thiault Goudket, Robbe Malschaert, Mathieu Janssen)
  TinnenpotTinnenpotstraat 21, 9000 Gent (Luna Maes, Blauw De Greve en Lisa Baert)
  Sint-Baafshuisk (zaal 2.06), Biezekapelstraat 2, 9000 Gent (Reinert Creve, Wannes De Neve, Cas Minten, Bernard Mestdagh, Romuald Veys, Elias D’hooge)
  Bar Broos – Oude Beestenmarkt 7 (Andreas Duchi)
  Funke, Bij Sint-Jacobs 13 Gent (Thijs Van Scharen)
  Missy
  Sippy – Klein Turkije 16, 9000 Gent (Kasper Van de ponseele, Milan Robberechts, Robbe Verreth)
  The Crossover Music Pub Langerbrugge-eiland, 1, 9000 Gent (Kobe Walleghem)
  Quatre Mains Piano’sKwaadham 52, 9000 Gent
  Hot Club De Gand – Schuddevisstraatje 2, 9000 Gent
  Bar Lume – Vrijdagmarkt 33, 9000 Gent
  Café De Loge – Annonciadenstraat 5, 9000 Gent
  Café De Roes – Donkersteeg 4, 9000 Gent
  Kinky Star – Vlasmarkt 9, 9000 Gent
  De Koer – Meibloemstraat 86, 9000 Gent

  Vul onderstaand formulier in voor een andere locatie dan het Trefpunt. De deadline daarvoor is 31 maart.

   27 mei

   nog niets gepland

   28 mei

   nog niets gepland

   30 mei

   nog niets gepland

   31 mei

   nog niets gepland

   3 juni

   nog niets gepland

   5 juni

   nog niets gepland

   6 juni

   nog niets gepland

   7 juni


   20h Stanny Rijckaert
   21h Lou De Smet

    
   Unconventional juke joint featuring best kept newfound talent, home to music aficionados alike.